Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Hilkka Ahde SDP

Mitkä ovat kaupunkisuunnittelun 3 tärkeintä asiaa?

Kestävä ja toimiva yhdyskuntarakenne, kohtuuhintainen asuminen ja palvelut, viihtyisät, vehreät ja turvalliset asuinympäristöt.

Pitäisikö kaupunkisuunnittelussa purkaa vai säilyttää?

Rakennettua ympäristöä tulee kehittää harkiten: säilyttää arvokas ja elinkelpoinen, mutta purkaa ja uudistaa silloin, kun se parantaa alueen toimivuutta ja viihtyvyyttä.

Miten Helsinki pystyy vastaamaan kasvavan kaupungin tarpeisiin ja samalla säilyttämään kunnolliset viheralueet?

Rakentamisen tiivistäminen ei saa tarkoittaa viheralueiden hävittämistä. Tarvitaan viherverkostoja, katupuita, viherkattoja ja virkistysalueiden suojelua, jotta kaupunki säilyy elinvoimaisena ja viihtyisänä.

Miten Oulunkylästä voisi tulla urheilutapahtumien keskus, säilyttäen samalla asumisviihtyvyyden?

Investoimalla kestäviin liikuntapaikkoihin, kuten jäähalliin, uuteen kansainväliset mitat täyttävään jalkapallostadioniin, liikuntapuistoon ja monipuolisiin ulkoliikuntapaikkoihin, samalla huolehtien liikennejärjestelyistä ja meluhaittojen hallinnasta.

Ogelin kauppakeskuksen ja kirkon tulevaisuus on edelleen auki. Mitä sinä haluaisit näillä paikoilla nähdä tulevaisuudessa?

Monipuoliset palvelut ja kohtaamispaikat asukkaille: modernit liiketilat, kulttuuri- ja harrastetiloja, sekä toimiva julkinen tila, joka elävöittää alueen keskustaa. Tein valtuustoaloitteen kulttuurisalista Oulunkylään ja toivon todella, että jos kirkkoa ei pureta, kaupunki peruskorjaisi siihen teknisesti hyvin varustellun, riittävän suuren kulttuuritilan, sillä sitä tämä kaupunginosa huutaa.

Miten yritysten toimintaedellytyksiä voisi parantaa kaupungin taholta?

Helpottamalla lupaprosesseja, kehittämällä toimitiloja, tukemalla paikallisia yrittäjiä ja parantamalla asiointimahdollisuuksia.

Miten kaupungin tiedotus tavoittaisi paremmin asukkaat nykyisessä mediaympäristössä?

Laajentamalla viestintää eri somekanaviin, hyödyntämällä alueellisia foorumeita ja lisäämällä suoria asukastilaisuuksia sekä digitaalisia kyselyitä.

Miten kaupungin suunnittelu- ja päätösjärjestelmässä paikallisten asukkaiden näkemykset otettaisiin paremmin huomioon?

Asukkaita tulee aidosti kuulla jo suunnittelun alussa, ei vasta päätösvaiheessa. Alueelliset asukasraadit ja -yhteisöt, osallistava budjetointi ja suorat vaikuttamiskanavat ovat avainasemassa.

Lähiterveysasemat vai keskitetyt sote-palvelut?

Lähiterveysasemat ovat arjen turva ja tulee säilyttää, mutta niiden rinnalle tarvitaan keskuksia, joissa palvelut ovat kattavia ja tehokkaita.

Milloin ja miten Helsingissä päästään toimivaan omalääkärimalliin?

Toivottavasti mahdollisimman pian. Resursseja pitää kohdistaa perusterveydenhuoltoon, rekrytoida lisää lääkäreitä ja parantaa digipalveluita, jotta jokaisella olisi nimetty oma lääkäri ja hoitotiimi.

Miten varhaiskasvatuksen ongelmat ratkaistaan Helsingissä?

Laadukas varhaiskasvatus on perusta lasten oppimiselle ja hyvinvoinnille: Pienet ryhmät lähellä kotia, turvallinen ympäristö ja kelpoisa henkilökunta. Palkankorotukset ja palkkakehitysohjelma voivat olla osa ratkaisua, mutta myös työoloihin, mentorointiin ja koulutusmahdollisuuksiin on panostettava. Lisää kohtuuhintaisia asuntoja, jotta henkilöstöllä on varaa asua Helsingissä.

Miten vanhustenhoito järjestetään niin, etteivät omaiset näänny hoitovastuun alle ja vanhukset saavat tarvitsemansa avun?

Omaishoitajille sujuvat vapaajärjestelyt ja työterveyshuolto, hoitajamitoitus kuntoon, tukea ja tukipalveluita, laitospaikkoja riittävästi, yhteisöllistä asumista, joustoja työn ja hoivan yhdistämiseen

Jos tulet valituksi, mikä on tärkein hanke tai asia, jota haluat edistää?

Vanhusten inhimillinen hoito sekä omaishoitajien ja etäomaishoitajien jaksaminen. Omaishoitajien riittäviin palveluihin, tukeen ja jaksamiseen on panostettava ja byrokratiaa vähennettävä.

Mikä on lempipaikkasi omalla asuinalueellasi ja miksi?

Pikkukosken avanto, koska rakastan avantouintia. Kylmä vesi antaa energiaa ja vastustuskykyä.

Share