Mitkä ovat kaupunkisuunnittelun 3 tärkeintä asiaa?
Asuinalueiden eriytymisen vähentäminen, lähiluonnon säilyttäminen ja kevytliikenteen helppous.
Pitäisikö kaupunkisuunnittelussa purkaa vai säilyttää?
Säilyttää. Rakennusten purkaminen ja rakentaminen lisää päästöjä ja tuhoaa luonnonvaroja, vaikka energiatehokkuus paranisi. Kiertotaloutta tulee soveltaa myös rakennuksiin eikä pelkästään tavaroihin.
Miten Helsinki pystyy vastaamaan kasvavan kaupungin tarpeisiin ja samalla säilyttämään kunnolliset viheralueet?
Korkeampaa rakentamista, ennemmin esimerkiksi 4 kappaletta 8-kerroksisia rakennuksia kuin 8 kappaletta 4-kerroksisisa. Ja tämä tarkoittaa, että niitä rakennettaisiin oikeasti vain se 4 kappaletta eikä kahdeksaa 8-kerroksista. Lisäksi, tarvitseeko kaikkea kasvua ohjata Helsinkiin, vai voisiko kasvua ohjata enemmän myös ympäröiviin kuntiin ja kaupunkeihin?
Miten Oulunkylästä voisi tulla urheilutapahtumien keskus, säilyttäen samalla asumisviihtyvyyden?
Onko Oulunkylästä pakko tulla urheilutapahtumien keskusta, mikäli halutaan säilyttää asumisviihtyvyys samanlaisena? Kakkua ei voi samaan aikaan syödä ja säästää.
Ogelin kauppakeskuksen ja kirkon tulevaisuus on edelleen auki. Mitä sinä haluaisit näillä paikoilla nähdä tulevaisuudessa?
Kauppakeskuksen paikalla korkeaa rakentamista ja sen alakerrassa vastaavan tyyppisen, perustarpeet täyttävän kauppakeskuksen. Kirkon kohdalla taas voisi olla monimuotoinen kukkaniitty.
Miten yritysten toimintaedellytyksiä voisi parantaa kaupungin taholta?
Helsingin yrityspalvelut ovat jo kohtalaisen hyvät, mutta aina voi parantaa. Lisää yhteistyötä yrityspalveluiden ja itse yritysten sekä niiden etujärjestöjen kanssa, sekä lisää tietoa yrittäjien sekä yrittäjien suunnasta kaupungille, että mitä tarvitaan.
Miten kaupungin tiedotus tavoittaisi paremmin asukkaat nykyisessä mediaympäristössä?
Kaupungin tiedotus tekee jo melko hyvää työtä, esimerkiksi somessa ja lehdissä. Vastuu tiedon perille menemisestä ei ole yksin kaupungin, vaan myös kansalaisen itsensä.
Miten kaupungin suunnittelu- ja päätösjärjestelmässä paikallisten asukkaiden näkemykset otettaisiin paremmin huomioon?
OmaStadi-äänestys on hyvä alku. Lisäksi asukastilaisuuksia ja mahdollisuuksia jättää mielipiteitä, ja tietenkin niistä viestintää. Lisäksi jalkautumista esimerkiksi ostoskeskuksiin voisi olla enemmän.
Lähiterveysasemat vai keskitetyt sote-palvelut?
Ehdottomasti lähiterveysasemat.
Milloin ja miten Helsingissä päästään toimivaan omalääkärimalliin?
Sääntely ja byrokratia ottaa oman aikansa, mutta muutamassa vuodessa päästään alkuun. Aluksi potilaat voisi jakaa lääkäreille könttänä, ja tarpeen mukaan tasoittaa yksittäisten lääkärien työkuormia.
Miten varhaiskasvatuksen ongelmat ratkaistaan Helsingissä?
Paremmilla palkoilla, joista seuraa positiivisten vaikutusten kierre: mukavemmat työolot, vähemmän lähtijöitä jne.
Miten vanhustenhoito järjestetään niin, etteivät omaiset näänny hoitovastuun alle ja vanhukset saavat tarvitsemansa avun?
Tämä on koko valtion, eikä vain kaupungin ongelma. Laatupainotetut elinvuodet ovat osaratkaisu: vuosi kivutonta ja vaivatonta elämää on parempi, kuin 10 vuotta kipujen ja muistivaivojen kanssa.
Jos tulet valituksi, mikä on tärkein hanke tai asia, jota haluat edistää?
Lähiluonnon ylläpitäminen ja suojeleminen, ihmisten, luonnon ja elinolojen vuoksi.
Mikä on lempipaikkasi omalla asuinalueellasi ja miksi?
Taivaskallio. Vehreä alue, ja pidän erityisesti kallioista ja korkeista paikoista.