Mitkä ovat kaupunkisuunnittelun 3 tärkeintä asiaa?
Alueiden suunnitteleminen kokonaisuuksina, asukkaiden kuunteleminen ja ympäristöystävällisyys lähiluontoa kunnioittaen.
Pitäisikö kaupunkisuunnittelussa purkaa vai säilyttää?
En ottaisi purkamista lähtökohdaksi, vaan ensisijaisesti tulee hyödyntää sitä, mitä on jo olemassa. Joskus voi olla tarpeen purkaa, mutta sille tulee olla hyvät perustelut.
Miten Helsinki pystyy vastaamaan kasvavan kaupungin tarpeisiin ja samalla säilyttämään kunnolliset viheralueet?
Lähiluonto on arvokasta ja sitä täytyy suojella. Sillä on tärkeä rooli virkistyskäytössä ja helsinkiläisten hyvinvoinnin edistäjänä. Helsinki kuitenkin kasvaa valtavaa vauhtia ja myös uusia asuntoja on rakennettava sen mukaan. Kaavoitus- ja rakentamispäätöksissä tulee ottaa huomioon lähiluonto niin hyvin kuin mahdollista ja pyrkiä tilan kannalta sopivan tehokkaaseen rakentamiseen.
Miten Oulunkylästä voisi tulla urheilutapahtumien keskus, säilyttäen samalla asumisviihtyvyyden?
Alueen kehittämisessä on tärkeää kuulla oulunkyläläisiä. Oulunkylässä urheiluun suhtaudutaan intohimoisesti ja tällainen varmasti on tänne hyvin tervetullutta. Jotta asumisviihtyvyys säilyy, tulee urheilutapahtumiin saapuvia kannustaa saapumaan jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.
Ogelin kauppakeskuksen ja kirkon tulevaisuus on edelleen auki. Mitä sinä haluaisit näillä paikoilla nähdä tulevaisuudessa?
Kauppakeskus on osa alueen historiaa ja tontin kehittäminen tulisi suunnitella niin, että nykyinen kauppakeskus otetaan osaksi uutta rakentamista sen sijaan, että se purettaisiin täysin. Ilmeisesti Teinintiellä sijaitseva kirkko tullaan huonokuntoisuutensa vuoksi purkamaan. Ennen purkamista kirkko voisi toimia väliaikaisesti tilana esimerkiksi erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten konsertteihin.
Miten yritysten toimintaedellytyksiä voisi parantaa kaupungin taholta?
Keventämällä byrokratiaa ja nopeuttamalla lupaprosesseja. Yritystonttien saatavuus helposti hyviltä ja saavutettavilta sijainneilta tulee taata. Lisäksi kaupungin tulee edistää yrittäjäystävällisyyttä tarjoamalla selkeää neuvontaa uusille ja kasvaville yrityksille sekä tukemalla innovaatioekosysteemejä, joissa yritykset, tutkimuslaitokset ja kaupungin toimijat voivat tehdä tiivistä yhteistyötä.
Miten kaupungin tiedotus tavoittaisi paremmin asukkaat nykyisessä mediaympäristössä?
Helsingin kaupungin tulee hyödyntää nykyistä mediaympäristöä eri kanavineen vielä paremmin. Täytyy miettiä, mitkä alustat tavoittaa parhaiten minkäkin kohderyhmän ja katsoa kohdennukset kuntoon.
Miten kaupungin suunnittelu- ja päätösjärjestelmässä paikallisten asukkaiden näkemykset otettaisiin paremmin huomioon?
Asukkaiden näkemykset tulee huomioida paremmin lisäämällä avoimuutta ja tehokkaampia osallistumismahdollisuuksia. Asukkaita tulee osallistaa suunnittelun varhaisissa vaiheissa, ei muodon vuoksi vasta prosessin loppuvaiheessa. Tämä edistää laadukkaita ja kestäviä ratkaisuja, jotka vastaavat paremmin paikallisiin tarpeisiin. Lisäksi tulee kehittää moninaisempia vaikuttamisen alustoja.
Lähiterveysasemat vai keskitetyt sote-palvelut?
Kannatan lähiterveysasemia, koska perusterveydenhuolto on sote-palveluidemme selkäranka. Ne helpottavat kaiken ikäisten hoitoon hakeutumista. Erikoissairaanhoito puolestaan on ihan järkevää keskittää.
Milloin ja miten Helsingissä päästään toimivaan omalääkärimalliin?
Jos haluaa vauhdittaa omalääkärimallin toimeentuloa, kannattaa äänestää kokoomusta! Kokoomus kannattaa omalääkärimallia, koska se edistää sujuvampaa ja henkilökohtaisempaa hoitoa sekä hoidon jatkuvuutta. On kuitenkin haastavaa arvioida, milloin tämä saadaan Helsingissä voimaan. Uskon, että toimiakseen tämä vaatii kuitenkin ensin sen, että hoitotakuu saadaan Helsingissä toteutumaan.
Miten varhaiskasvatuksen ongelmat ratkaistaan Helsingissä?
Varhaiskasvatuksen opettajana olen sitä mieltä, että henkilöstön työoloja on parannettava aktiivisesti, jotta osaava henkilöstö saadaan pidettyä alalla. Henkilöstövaje heijastuu henkilöstön työhyvinvointiin ja lasten päiväkotiarjen rutiineihin. Helsinkiin tarvitaan pienempiä yksiköitä jättipäiväkotien sijaan. Ryhmäkokojen tulee olla kohtuullisempia ja lasten tuen tarpeet on havaittava ajoissa.
Miten vanhustenhoito järjestetään niin, etteivät omaiset näänny hoitovastuun alle ja vanhukset saavat tarvitsemansa avun?
Kotihoidon ja palveluasumisen laatuun on panostettava. Lisäksi tulee panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin, kuten kotona asumista tukeviin palveluihin ja yhteisöllisiin toimintamalleihin.
Jos tulet valituksi, mikä on tärkein hanke tai asia, jota haluat edistää?
Haluan laittaa päiväkodeissa ja kouluissa perusasiat kuntoon alan ammattilaisia kuunnellen sekä tehdä Helsingistä liikkuvimman kaupungin.
Mikä on lempipaikkasi omalla asuinalueellasi ja miksi?
Ehdottomasti Uintiseura Kuhien ylläpitämä talviuintipaikka Pikkukoskella. Siellä on ihanan yhteisöllinen ja lämminhenkinen meno.