Mitkä ovat kaupunkisuunnittelun 3 tärkeintä asiaa?
Alueiden tasa-arvo, joukkoliikenteen mahdollistaminen ja hyvin suunniteltu ja kestävä kasvu
Pitäisikö kaupunkisuunnittelussa purkaa vai säilyttää?
Varsinkin betonirakentaminen rasittaa ilmastoa rajusti, joten on löydettävä keinoja muuttaa esimerkiksi tyhjiä toimistotiloja asunnoiksi tai toimitiloiksi. Usein toki joudutaan tästä joustamaan.
Miten Helsinki pystyy vastaamaan kasvavan kaupungin tarpeisiin ja samalla säilyttämään kunnolliset viheralueet?
Tulee noudattaa kaupungin kunnianhimoista luonnonsuojeluohjelmaa, jossa luvataan pysäyttää luontokato vuonna 2030. Tämä onnistuu säilyttämällä arvokkaat luontoalueet yhtenäisinä ja esimerkiksi ennallistamalla. Kun rakennetaan, on aina mietittävä myös kompensaatiota, eli luonnon parantamista muualla kuin rakennusalueella.
Miten Oulunkylästä voisi tulla urheilutapahtumien keskus, säilyttäen samalla asumisviihtyvyyden?
Osaa asukkaita saattaa häiritä, jos Gnistanille tulee stadion nykyisen urheilukeskuksen alueelle. Liikenne lisääntyy ja myös mahdollinen valo- ja äänihäiriö. Mutta samalla rakkaan kaupunginosamme elinvoima lisääntyy, saamme lisää palveluita ja oma joukkueemme pääsee pelaamaan kansanväliset standardit täyttävällä stadionilla. Muutos tulee tehdä kuunnellen herkällä korvalla nykyisiä asukkaita.
Ogelin kauppakeskuksen ja kirkon tulevaisuus on edelleen auki. Mitä sinä haluaisit näillä paikoilla nähdä tulevaisuudessa?
Koko Oulunkylän keskustan suuri muutos on mielestäni mahdollisuus. Saamme lisää palveluita ja asukkaita niitä käyttämään. Ogelin kauppakeskus on elinkaarensa päässä, mutta sen tilalle rakennettavasta rakennuksesta tulee järjestää arkkitehtuurikilpailu, jotta rakennuksesta tulee upea. On tutkittava mahdollisuuksia muuttaa kirkko koko Oulunkylää palvelevaksi kulttuuritilaksi.
Miten yritysten toimintaedellytyksiä voisi parantaa kaupungin taholta?
Kaupungin kilpailituksia tulee muuttaa niin, että myös pienet yritykset voivat voittaa niissä. Byrokratiaa kannattaa helpottaa. Kaupungille siirtyneitä TE-toimistojen tulee kannustaa itsensä työllistäjiä.
Miten kaupungin tiedotus tavoittaisi paremmin asukkaat nykyisessä mediaympäristössä?
Kaupungin suhteita mediaan tulee vahvistaa, myös paikallismedioihin. Sosiaalisen median kanavissa tulee kertoa erityisesti kaavahankkeista, joihin kaupunkilaiset voivat vielä vaikuttaa.
Miten kaupungin suunnittelu- ja päätösjärjestelmässä paikallisten asukkaiden näkemykset otettaisiin paremmin huomioon?
On kerrottava kaavahankkeista ajoissa, siinä vaiheessa kun niihin voi vaikuttaa. Riittävän kovalla äänellä. Voidaan myös perustaa kehittämisryhmiä, joihin paikalliset asukkaat pääsevät osallistumaan.
Lähiterveysasemat vai keskitetyt sote-palvelut?
Tämä tulee harkita tapauskohtaisesti. Tärkeintä on palvelujen laatu ja saavutettavuus kaupunkilaisille. Palvelut tulee myös tuottaa taloudellisesti tehokkaasti.
Milloin ja miten Helsingissä päästään toimivaan omalääkärimalliin?
Toivon että mahdollisimman pian!
Miten varhaiskasvatuksen ongelmat ratkaistaan Helsingissä?
Kysymys on resursseista eli käytännössä rahasta. Jos haluamme vaikkapa pienemmät luokkakoot tai erityisopetuksen lisääntymistä, on kaupungin budjetista löydyttävä rahaa näihin toimiin.
Miten vanhustenhoito järjestetään niin, etteivät omaiset näänny hoitovastuun alle ja vanhukset saavat tarvitsemansa avun?
Tämäkin on budjettiasia. On suunnattava riittävästi rahaa vanhusten hoivaan. Se on oikein ja inhimillistä.
Jos tulet valituksi, mikä on tärkein hanke tai asia, jota haluat edistää?
Haluan, että Oulunkylän elinvoima kasvaa ja kotikaupunginosastani tulee entistä mahtavampi paikka.
Mikä on lempipaikkasi omalla asuinalueellasi ja miksi?
Rakastan Pikkukosken uimapaikkaa, koska olen avantouintiseuran jäsen ja kesällä ranta on ihana.