Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän Puukoululla puhaltavat uudet tuulet

Puukoulu, kuva: Iina Eronen

Toivomme, että vanha arvokas puukoulu saa taas toimia ihmisten kohtaamisen, tekemisen ja kokemisen paikkana, Teija Kamb sanoo. Kuvassa Minna Mäkinen, Teija Kamb ja Ulla Paasikallio. Kuva: Iina Eronen.

Puukoululle on avautunut kevään aikana uudenlainen taiteen ja erilaisten kohtaamisten paikka, Pieni Kulttuuritalo.

Toiminnan idean takana ovat Teija Kamb, Minna Mäkinen ja Ulla Paasikallio. Entiset luokkahuoneet ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen ja ne on nimetty puiden mukaan, puukoulussa kun ollaan. Jokaisessa tilassa on jo toiminnat täydessä käynnissä.

Entinen opettajainhuone on muuttunut Ossy ry:n Runko-toimitilaksi ja toimistoksi. Mänty-salissa toimii DraamaRäätäleiden Teatteri Paja ja KulttuuriEtsivät-hanke Minna Mäkisen luotsaamana.

-Olemme kauan haaveilleet tälläisestä paikasta, jossa voisivat kohdata sekä harrastajat että ammattilaiset, Minna iloitsee.

Koivu-sali toimii kuvataiteilija Ulla Paasikallion ateljeena ja taidekurssien pitopaikkana. Tilassa on upea valo.
-Näiden hirsiseinien sisällä on hyvä maalata ja katsoa kuinka aurinko kulkee pitkin näitä vanhoja seiniä, Ulla sanoo.

Kolmas luokkahuoneista, Saarni-sali, on vuokrattavissa viikko- ja kuukausitoimintaa varten edullisella tuntiveloituksella. Tila soveltuu hyvin niin tanssiin, joogaan kuin muuhunkin harrastustoimintaan. Sali soveltuu erinomaisesti myös erilaisten juhlien ja yksityistilaisuuksien pitopaikaksi.

Teksti: Minna Mäkinen

Share

Leave a Reply