Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Pakilat, Uutiset

Ystävänpäivänkonsertti striimattuna

Ystävänpäiväkonsertti kuva Olli Aulio

Pakilan musiikkiopiston nuoret muusikot konsertoimassa. Kuva: Olli Aulio.

Pakinkylän leijonaklubi on järjestänyt säännöllisesti Ystävänpäivänkonsertin Pakilan kirkossa vuodesta 2003 lähtien yhteistyössä Pakilan Musiikkiopiston kanssa. Nyt vallitsevana korona-aikana on konsertti ensimäistä kertaa suunniteltu järjestettäväksi striimattuna 11.2.2021 klo 19, kertoo Lasse Halme leijonaklubista.

Musiikkiopiston rehtori Anni Holma kertoo, että suunnitellussa ohjelmassa on mm poimintoja Les Miserables- musikaalista lauluoppilaiden esittäminä, sekä pitkälle edenneitä solisteja ja yhtyeitä. Lisäksi miesyhtye kajauttaa sermien takaa ikään kuin revanssina peruuntuneen itsenäisyyspäiväjuhlan jäljiltä jotain juurevan suomalaista isänmaallista. Opisto pyrkii aikaansaamaan ohjelman, joka kuvaisi Pakilan Musiikkiopiston monipuolista ohjelmatarjontaa mahdollisimman kattavasti. Opistossahan on opiskelijoita vauvasta vaariin ja mukana
ovat kaikki musiikin lajit rikkaasti ritirinnan.

Vuoden 2013 Ystävänpäivänkonsertti oli Marjatta Pokelan Mörköooppera, joka tehtiin yhdessä Pakilan Musiikkiopiston, Paloheinän ala-asteen koulun, Pakilan seurakunnan ja Auroran klubin kanssa. Sitä esitettiin kirkossa usean kerran ja se keräsi yhteensä yli 2000 kuulijaa.

Teksti ja kuva: Olli Aulio

Share