Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Uutiset

Helsingin Sarjakuvafestivaalit siirtyivät

Sarjakuvafestivaalit Katja Virolainen

Helsingin Sarjakuvafestivaalit 2019. Kuva Katja Virolainen.

Sarjakuva ja sarjakuvataiteilijat pääsevät jälleen esille13.-14.11. Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla. Taphtumapaikkana on tällä kertaa Kaapelitehtaan Merikaapelihalli, jossa on enemmän tilaa kuin Suvilahdessa. Luvassa on mielenkiintoisia vieraita ja tietenkin Zine Festin omintakeisia ja yllättäviä pienlehtiä.

Festivaalivieraina on pitkä lista nimekkäitä tekijöitä, mm. Sarjakuva-Finlandialla vuonna 2018 palkittu Emmi Nieminen, yhdysvaltalainen Derf Backderf, vuonna 2020 Kritiikin Kannukset esikoisteoksestaan saanut Juliana Hyrri, Voro-trilogiansa ensimmäisellä osalla Sarjakuva-Finlandian saanut Janne Kukkonen ja esikoisalbumillaan Tympeät tytöt erittäin ajankohtaiseen keskusteluun osallistuva Riina Tanskanen. Helsingin Sarjakuvafestivaalit on järjestetty vuodesta 1979 lähtien.

ZineFestin ohjelma toteutetaan virtuaalisena verkossa jo 4.-5.9. Zinet ovat pienen levikin ei-kaupallisia omakustannejulkaisuja, jotka ovat yleensä yhden tekijän tai pienen ryhmän toimittamia. Niissä nousevat usein esille ensimmäisenä sarjakuvan uudet tyylit ja suunnat ja aihepiirien kirjo on valtava. ZineFestistä löytyy lisää tietoa täältä.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Katja Virolainen

Lisätietoja: sarjakuvafestivaalit.fi

Share