Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

In memoriam Tapani Suomi

Tapani Suomi 2002

Tapani Suomi vuonna 2002.

Tapio Suomi kuoli 25.10.2022 Helsingissä 88 vuoden iässä. Hän oli syntynyt Helsingissä 29.6.1934.

Tapio Kalevi Suomi oli koulutukseltaan merkonomi. Työuransa pääosan Suomi teki Helsingin kaupungin taloushallinnon tehtävissä. Hän toimi käyttöomaisuuskortiston hoitajana, kirjanpitäjänä, kamreerina, hankintapäällikkönä, konttoripäällikkönä ja suunnittelijana. Kaupungin vesilaitoksella hän toimi kamreerina kaksikymmentä vuotta ja työuransa päätteeksi kymmenkunta vuotta kamreerina kaupungin kouluvirastossa. Ansioistaan hänelle myönnettiin ylikamreerin arvonimi. Sotilasarvoltaan Suomi oli vänrikki; RUK 83.

Tapio Suomi oli todellinen pakilalainen ja kotiseutuaktivisti koko elämänsä ajan. Hän harrasti kotiseututyötä, vapaaehtoistoimintaa ja yhdistyksiä välineinä Pakilan alueen ja pakilalaisten hyvinvoinnin kehittämisessä. Hän oli Pakila-Seuran perustajajäsen, sen hallituksessa 60 vuotta, sihteerinä kahdeksan ja puheenjohtajana 20 vuotta. Tapio Suomi vaikutti vahvasti siihen, että Pakila-Seura otti Pakin talon hoitaakseen. Pakilan Kokoomuksessa hän oli hallituksen jäsenenä, taloudenhoitajana ja puheenjohtajana yhteensä 23 vuotta. Pakilan kiinteistönomistajain yhdistyksen johtokunnassa hän vaikutti pitkään. Hänen työnsä yhdistyksissä oli pitkäjänteistä. Hän suunnitteli yhdistysten tulevia tavoitteita kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Yhdistyksissäkin hän noudatti elämänohjettaan: tee aina minimiä enemmän ja paremmin.

Tapio Suomi oli urheilumiehiä. Hän harrasti yleisurheilua, varsinkin 200 m – 1500 m juoksuja. Vuonna 1952 hänet valittiin Pakilan Visan parhaaksi yleisurheilijaksi. Hän osallistui Pakilan Visan toimintaan urheillen ja myös hallintoon rahastonhoitajana ja kaksi vuotta puheenjohtajana.

Länsi-Pakilassa asunut Tapio Suomi oli perheellinen. Hän sai puolisonsa Marketan kanssa kaksi lasta, Liisan ja Eskon. Hänellä oli yksi lapsenlapsi, tyttärentytär Milla.

Matti Enroth

Share